вторник, 11 юни 2013 г.

Песто от тиквички 
и 
маслинова паста

Леки и свежи летни разядки

1 сурова тиквичка
2 скилидки чесън
2 с.л. сусам
3 с.л. суров слънчоглед
копър
магданоз
сол
лимонов сок
зехтин
Всичко се смесва и пасира до хомогенна смес.
 



За маслиновата паста използвах зелени маслини около 100 гр.,лимонов сок, сол, зехтин, кориандър, босилек, чесън, риган.
Маслиновата паста е идеална за макаронени изделия, пици, сандвичи и други.

Кайсиево смути

7-8 кайсии
1-2 шепи череши
1/2 червена ябълка
1/2 ч.л. пчелен прашец

Плодовете се измиват добре и почистват от костилките. След това слагате всичко в блендера добавяте вода около 1 ч.ч. (200 мл) и изчаквате 1-2 мин. докато се получи хомогенна течна смес:) Излиза 1 голяма чаша.