Веган
шоколадово-фъстъчени бисквитки
Нуждаете се от сладка идея да поредният почивен ден??...А какво ще кажете за купа топли, ароматни бисквитки с дъх на канела, шоколад и фъстъчено масло? Поредната много бърза, лесна и вкусна рецепта.
Ето и продуктите:
За около 15 броя
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно /безглутеново/
3/4 ч.ч. финни овесени ядки
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. ситна хималайска сол
1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. финна кафява захар
1/4 ч.ч. разтопено кокосово масло или растителна мазнина
1-2 ванилии
натурален черен шоколад (75-80%)
Всичко се смесва в купа- първо сухите, а след това и течните съставки. Разбърква се добре до получаване на гъста каша.
С лъжица оформям върху хартия за печене или фолио бисквитите като отгоре слагам парчета шоколад.
Добре е да оставите място между тях, понеже увеличават размера си.
Пекат се на загрята на 180 градуса фурна само за 10-15 минути.
Оставят се да изстинат добре преди да се извадят и да бъдат нападнати:)