събота, 12 октомври 2013 г.

 Веган
шоколадово-фъстъчени бисквитки

Нуждаете се от сладка идея да поредният почивен ден??...А какво ще кажете за купа топли, ароматни бисквитки с дъх на канела, шоколад и фъстъчено масло? Поредната много  бърза, лесна и вкусна рецепта.
Ето и продуктите:

За около 15 броя
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно /безглутеново/
3/4 ч.ч. финни овесени ядки
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. ситна хималайска сол
1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. финна кафява захар
1/4 ч.ч. разтопено кокосово масло или растителна мазнина
1-2 ванилии
натурален черен шоколад (75-80%)

Всичко се смесва в купа- първо сухите, а след това и течните съставки. Разбърква се добре до получаване на гъста каша.
  С лъжица оформям върху хартия за печене или фолио  бисквитите като отгоре слагам парчета шоколад.

Добре е да оставите място между тях, понеже увеличават размера си.
Пекат се на загрята на 180 градуса фурна само за 10-15 минути. 
Оставят се да изстинат добре преди да  се извадят и да бъдат нападнати:)
:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар