понеделник, 7 октомври 2013 г.

Баница с елда, тученица и зеленчуци

Едно бързо и различно предложение за веган банички с тученица, а може и спанак.
Ето и продуктите:
1 пакет кори за баница
2 ч.ч. елда
1 глава стар лук
1 червена чущка
1 морков
1 връзка тученица
1/2 връзка магданоз
4-5 с.л. овесени ядки
2 с.л. тахан
1/3 ч.ч. растителна мазнина
сол, чубрица, червен пипер на вкус, щипка къри, ким, куркума
маково семе за поръсване

Начин на приготвяне:
Елдата се накисва във вода за няколко часа и се измива добре. Смесва се със ситно нарязаните зелении, чушка, настърган морков, лук. Разбърква се добре и се прибавят овесените ядки, мазнината и подправките. В намазнена тава се подреждат корите, като всяка кора се подвива на половина, поръсва се леко с олио и се слага от плънката. Навива се на руло. Може същода се нареди както се прави баница със сирене и да се нареже на квадрати. След като свършат корите и плънката, накрая навитите вече кори отново се поръсват с олио и маково семе. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Консумират се топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар