неделя, 24 ноември 2013 г.

Меденки с  лимец, канела и орехи

Такъв аромат се разнесе из цялата кухня на мед, канела и печени орехи, че нямаше как да не направя няколко снимки, само дето не мога да споделя аромата:)
За това пък споделям рецептата, която е супер бърза - има няма 10-15 минути и имате пълна тава с меденки:) / за който консумира мед/ , които се запичат в предварително загрята фурна на 180 гр. за 15-20 мин.



 Продуктите са:

 1 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
1/2 пак. канела / или 1 с.л./
2 с.л. мед /ако в втърден се разтопява на водна баня/
2-3 ванилии
брашно / аз смесих от лимец и бяло/ до сгъстяване на сместта

Всичко се смесва- първо течните съставки като се бъркат известно време, за да се поразтвори захарта. След това се добавят и сухите , като брашното е колкото поеме, до получаване на меко тесто. От него се правят топчета и се сплескват, за да станат като бисквитки, а може да се оформят и топчета:) Вариант е вместо отгоре да се сложи орехова ядка в сместта да се добавят смлени орехи. Нареждат се върху хартия за печене и се пекат. След 15-20 мин. се изваждат като порозовяет за да изстинат и стегнат /може да изглеждат леко меки/.


 



Да ви е следко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар