неделя, 24 ноември 2013 г.

Веган Трюфели

100 гр. смлени бадеми
2-3 с.л. какао
2-3 с.л. портокалов сок
1/2 ч. накиснати фурми / или агаве, кленов сироп, за вегетарианците- 2 с.л. мед/

Всичко се смесва и смила до получаване на гъста смес, от която се правят топчета. Охлаждат се в хладилник докато стегнат. След това се овалват в глазура от:
100 гр. натурален черен шоколад / или разтопен кувертюр на водна баня /
1 ч.л. глюкоза
1 щипка индийско орехче
1-2 с.л портокалов сок
1 с.л. какаово масло / ако нямате може и друга растителна мазнина/

След като отново стегнат се поръсват с какао, ядки, кокос или семена.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар