сряда, 20 ноември 2013 г.

Салата с печен парфиол

Толкова вкусен се получава печеният карфиол с подправки и зехтин в компанията на предварително накиснат и сварен нахут, че ми е една от любимите комбинации. И понеже имах пресни зеленчуци комбинирах сурово с печено в салата, но може да се предложи и по отделно.

* От предната верер накиснах нахут ( количеството беше на око)
* На другият ден измих и сварих.
* Начупих карфиола на дребни цветчета и смесих със свареният нахут.
* Поръсих с различни подправки- хималайска сол, червен и черен пипер, куркума и кимион, къри, зехтин.
* Разбърках добре
* Сложих в тавичка и запекох в загрята фурна около 20 мин на 180-200 гр. докато омекнат и порозовеят карфиола и нахута.
* Периодично разбърквах

Изсипах в купа и нарязох зеленчуци по избор- домат, краставица, пресен спанак и маслини
Може да се консумира топла или след като поизстине.
* Овкусих с таханов сос- 2 с.л. тахан , разреден с малко вода, сол, лимонов сок.
* Поръсих със сурови орехи




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар