сряда, 16 октомври 2013 г.

Хрупкава закуска с киноа

1, 1/2 ч.ч. финни овесени ядки
1/2 ч.ч. по-едри овесени ядки
1/2 ч.ч. сурови ядки- орехи, слънчоглед, кашу, бадем, лешник...
1/4 ч.ч. семена по избор
3 с.л киноа
ванилия, канела
1/4 ч.ч. кленов сироп /или мед/
1/3 ч.ч. кокосово масло


В купа се смесват всички сухи съставки + подправките. Добавя се кленовия сироп и се разбърква добре. Ако се слага мед, то е добре да се добави на всяка порция най-накрая / след изпичане/.
Малка тавичка се намазва с кокосовото масло и се изсипва сместта. 

Запича се в загрята фурна около 20-30 мин на 120 градуса./ или се изсушава в дехидратор/ като се разбърква периодично, за да се изпече равномерно.
След като е готово се оставя да се охлади и се съхранява в буркан. 
Този микс от вкусове и аромати се консумира  с мляко по избор!:)


Няма коментари:

Публикуване на коментар