сряда, 23 октомври 2013 г.

Крем супа от леща 
/ по суров начин- без мазнина и запръжка /

250 гр. леща
2 червени чушки
2 моркова
2-3 резена целина
150 гр. нахут
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
магданоз
чубрица, червен и черен пипер, хималайска сол, кимион























Нахута измивам и  накисвам от вечерта. Лещата също почиствам и измивам. Морковите, чушките, лукът и целината нарязвам на едри парчета. Всичко слагам в тенджера добавям и чесъна и заливам с вряла вода около 900 мл / за по-бързо /, а може да се сложат след като заври водата. Количеството на водата може да варира, според гъстотата на супата. Оставям на се готви и след около 15-20 мин., след като зеленчуците са омекнали пасирам и добавям подправките на вкус и щедро количество магданоз .В последствие след като пасирах добавих още малко вода. Поднесох с резен лимон.
Получи се доста гъста и питателна супа, подходяща за хладните есенни вечери!

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар