неделя, 12 май 2013 г.

Здравейте, исках да споделя един десерт напомнящ ми на детските години , който сме свикнали да ядем по панаири, но направен с незнайно какви продукти. Та ето го и моето предложение.
Когато се отказах от преработените и рафинирани подсладители никога не мислех, че ще бъда в състояние да се насладя отново на карамелизирана ябълка. Крайният резултат е чудесен , а вкусът неустоим:)
Карамелизирани ябълки
за 4 броя
1.4 бр. малки ябълки
2.Паста от тъмни фурми
3.4 бр.клечки

Начин на приготвяне:
Ябълките се измиват и подсушават добре. За пастата от фурми използвах около три шепи тъмни фурми,които накиснах предварително. След това се смилат в кухненски робот със 1/2 ч.ч. вода/неподсладено мляко/до получаване на гъста лепкава паста. Ябълките се поставят на равна повърхност с дръжките надолу/разбира се като се премахнат дръжките/ и с ръце се облепват със сместта. Поръсват се по желание със сурови ядки- фъстъци,годжи бери, наситнени какаови зърна или кокос. Охлаждат се добре преди сервиране:)
Enjoy the taste:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар