събота, 18 май 2013 г.

КЕЙК С РЕВЕН И ЯДКИ

Необходими продукти:
100 гр. кокосово масло
100 гр. пудра захар
100 гр. ядки- орехи, лешници, бадеми
250 гр. кафява захар
225 гр. брашно
1 ч.л. сода за хляб
280 гр. кокосова сметана
300 гр. ревен- нарязан на по 1 см

поръсени с какао


Начин на приготвяне:
15 гр. масло се разбива с пудрата захар, ядките и канелата. Останалото масло се смесва и разбива със захарта, докато стане на крем. Добавят се брашното, содата, 1/2 ч.л. сол и сметаната. Разбърква се и накрая се добавя нарязаният ревен. Излива се в намазнена тава, покрита с хартия за печене (може и във форми за мъфини). Отгоре се поръсва със сместта от наситнени ядки и канела (могат да се сложат и в самата смес както направих аз). Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 мин.

Следващото предложение е

ВЕГАН ТОРТА С МОРКОВИ
за около 8 порции

Необходими продукти:
200 гр. настъргани моркови
200 гр. пълнозърнесто брашно
100 гр. кафява захар
1 шепа ядки- най-добре орехи
1 с.л. сода за хляб
1 с.л. бакпулвер
индийско орехче
канела
сока на 1 портокал
1/4 ч.ч. зехтин
щипка сол


Начин на приготвяне:
Всички сухи съставки се смесват като към тях се прибави по щипка от останалите подправки и щипка сол. След това се добавят и течните. Разбърква се добре. Излива се в тава с хартия за печене. Аз отново изпекох във форми за мъфини. Пече се на 170 градуса за 45 мин. Може да се поръси с пудра захар или разтопен шоколад.




Няма коментари:

Публикуване на коментар