събота, 18 май 2013 г.

Домашно мюсли

Как да си направим домашно мюсли ли? Това се оказа най-лесното  и бързо нещо:) понеже пробвах и сама се уверих.
Става хрупкаво, засищащо с привкус на различни аромати.
Нужни са Ви най-различни сурови ядки, каквито Ви се намират- орехи, лешници, бадеми, семена. Както и сушени плодове, отново по избор, но колкото повече, толкова по богато на аромати ще бъде- фурми, обезкостени сини сливи, стафиди, черни/ червени боровинки, череши, смокини, кайсии, годжи бери...
И сега направата...слагате всичко в чопъра или кухненски робот  ( дори не е нужно да режете нищо) и блендирате на интервали, докато се получат "къстчета" от плодове с ядки- подобно на "слепени трохи".
Добавяте ядково мляко и  гарнирате с пресни плодове. Аз добавих и щипка ванилия и канела за аромат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар