петък, 17 май 2013 г.

ВЕГАН ШОКОЛАДОВО БРАУНИ

Тази рецепта ми е любима и съм я изпробвала много пъти в различни комбинации.Всеки път експериментирам с вкусовете и съставките, така че и Вие може да изпробвате- със сигурност ще се получи нещо интересно:)
Продуктите са:
2 ч.ч. кафява захар
1 3/4 ч.ч. бяло брашно- може пълнозърнесто или смес от различни други видове като- ръжено, нахутено, ябълково, от тиквени семки или друго по вкус и избор.
3/4 ч.ч. какао (може повече или по-малко, зависи колко какаово искате да е:)
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.ч. соево мляко- или друго ядково мляко
1/2 ч.ч олио- може зехтин,кокосово/ какаово разтопено масло или друга мазнина
ванилия на вкус
1 ч.ч вряла вода

Начин на приготвяне:
Смесват се сухите продукти в купа. Прибавят се ядковото млякото, олиото, ванилията и се разбърква добре. Аз често пропускам да слагам ядково мляко и използвам само вряла вода. Получава се също добре. Така че, ако не ви се намира- пропуснете го.Накрая се добавя бавно врялата вода като отново се внимава да не се разводни много сместта. Понякога може да не се използва цялата чаша с вода. При мен се получава не много гъста и лепкава смес ( като използвам само вода). Каквато и гъстота да ви се получи не се притеснявайте, а изсипете в тавата и печете:) Предпочитам да пека върху хартия за печене, за да не стане много мазно в намазнената тавичка. Градусите са 180, а времето за печене от 20 до 30 мин. Оставя се да изстине напълно ( макар че докато е топъл е доста хрупкав:)
Това е резултата, който получих.
Може да гарнирате с веган плодов сладолед, бананов крем или каквото друго решите.

с орехи и стафиди


А другите мои предложения, които съм изпробвала са:
- с различни ядки- орехи (много добре става с тях), лешници, бадеми. Може да са сурови или леко запечени.
- в комбинация с ядки и сушени плодове- смокини, сини сливи, стафиди, череши и др.
- с портокалови корички и ядки
- с тахан или фъстъчено масло
- кокосови стърготини
- дори може да разделите сместта на две части и да овкусите по различен начин:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар