вторник, 14 май 2013 г.

Една супер бърза и здравословна закуска за шампиони:)))
Овесените ядки са честа опция за закуска за деца и възрастни. Кашата от сварени или накиснати с малко ядково мляко или гореща вода ядки е вкусна и здравословна храна, която има множество ползи за организма и за добрата форма. Ако сте заменили вкусната овесена каша с преработените гранулки на "корнфлейкс" закуска в кутия, помислете добре – вижте шест от ползите на натуралните съставки на овесената каша.А ето ги и тях на кратко:
1.Редуцират холестерола
2.Укрепва имунитета
3.Защитава сърцето
4.Предпазва от рак на гърдата
5.Грижа за кръвната захар срещу диабет
6.Съдържат малко глутен
За това хапвайте по-често овесени ядки във вид на каша, в печива, супи или където още пожелаете.

Това беше моята закуска днес:)

    Овесена каша с много сушени плодове

Финни овесени ядки залях с гореща вода за няколко минути, добавих различни сушени плодове- черни и червени боровинки, кайсии, смокини, стафиди, арония, както и малко ядки- лешници, кашу и орехи. Добавих малко ванилия и щипка канела, както и пресни ягоди:) Става достатъчно сладко от сушените плодове, но може да се добави и 1 ч.л. мед, агаве или друг подсладител както и други пресни плодове по избор.

За фреша използвах 1 или 2 портокала, 1 грейпфрут, сока на 1/2 лимон, 1 ч.л. годжи бери и 1/2 ч.ч/ изворна вода. Разбих добре всичко като предварително изчистих семките и ципите на грейпфрута и портокала:) Доста освежаващо. Получиха са 3 чаши:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар